Пенка Стефанова обяви своите управленски приоритети пред жителите на селото вчера на среща-концерт в Народно читалище „Събуждане”. Политика, обърната към хората, прозрачно управление и подобряване стандарта на живот в най-голямото от 12-те села в общината, са сред водещите й приоритети.
 


„Кандидатирането ми за кмет на Врачеш не е самоцел. Приех това предизвикателство като голяма отговорност, а и защото вярвам, че имам сили, воля и желанието за обновяване на нашето село с нова инфраструктура, съобразена с европейските стандарти. Поех тази отговорност и като знак за голямото доверие, което ми гласуват хората от БСП”, каза в своето обръщение към присъстващите членове и симпатизанти кандидатът за кмет на Врачеш. Пенка


Стефанова посочи и някои конкретни мерки, залегнали в управленската й програма за следващите 4 години. Това са поетапна смяна на водопреносната мрежа, рехабилитация на централната улица „Трети март” и възстановяване на асфалтовата настилка на нуждаещите се улици и тротоари; поддържане и укрепване на двете реки и мостовите съоръжения; разширяване и асфалтиране на пътя за девически манастир „Св. 40 мъченици” ; неотложен ремонт на детската градина; изграждане на детски спортни площадки; създаване на младежки клуб. Важен момент в работата като бъдещ кмет Стефанова посочи работата с активен обществен съвет.


„Ще работя с ясното съзнание, че всичко, което ще направим, остава след нас и то ще говори как сме се справили след обещанията като управляващи”, каза в края на своето предизборно слово Пенка Стефанова и призова избирателите да изберат бюлетина номер 17.


Кандидатът за кмет на Община Ботевград адв. Христо Якимов подчерта своята неразривна връзка със село Врачеш. Неговият баща е роден и живял тук. „Боли ме като гледам, в какъв вид се намира Врачеш, след изминалите 12 години”, заяви адв. Христо Якимов. Той посочи, че като общински съветник вече 8 години пряко наблюдава как при гласуването на средства за Врачеш целенасочено се търсят причини да не се отпускат средства или това да се отлага във времето.


”Ремонтът на детската градина умишлено се бавеше с обещанието от досегашния общински кмет, че се чакат европейски пари, а след настояване на общинския съветник от БСП Марияна Босовска пари се намериха. Ремонтирането на читалище „Събуждане” бе една показност, но не се постигна никакво качество. Като ще се хвърлят средства, поне да бе ремонтиран покривът, който спешно трябваше да бъде подменен заради течове. В цялата община се строи много, но се строи скъпо и некачествено”, подчерта кандидатът за кмет на общината. Христо Якимов припомни, че  ако избирателите подкрепят БСП и тя влезе в управлението на общината, това ще бъде променено. Той обяви, че картите за безплатно пътуване няма да бъдат отнети на пенсионерите, поради това че те са държавна целева субсидия.


„Досегашният кмет се афишира с добавките за пенсионерите за Великден и Коледа. Такива добавки бяха вкарани с цел да бъде вкаран в Парламента едно момче и вие тогава се полъгахте и гласувахте”, каза Якимов. По думите му, въпреки че коледните и великденски добавки за 2014 г бяха гласувани от Общинския съвет никой пенсионер не ги е получил. „Ние няма да Ви лъжем и няма да Ви крадем. Можем да Ви обещаем по-малко, но с идеята, че след това трябва да го изпълним”, подчерта кандидатът за общински кмет от БСП.
 


„Врачеш е село, в което и млади и стари искат промяна. Пенка е човек, който е израсъл тук и човек, който познава вашите проблеми”, каза от трибуната водачът на листата на кандидатите за общински съветници от БСП Д-р Веселка Златева. „Един кмет на село не може да работи самостоятелно. Зад гърба му трябва да има добър екип, който да го подкрепя и стимулира, както е общинският кмет и общинските съветници”. След тези думи д-р Златева представи листата за общински съветници от БСП. В края на предизборната среща-концерт водачът на листата призова присъстващите да проявят разум и на 25 октомври да гласуват, а ако изберат бюлетина номер 17, това ще е правилният избор. Изборът на справедливостта и солидарността!


Предизборната среща продължи със спектакъл с участието на народната певица Поли Паскова и ансамбъл „Чинари”. Поли Паскова и Пенка Стефанова са приятели от няколко години и гостуването й във Врачеш бе израз на сто процентова подкрепа за кандидата за кмет на Врачеш. „Песента няма цвят и аз пея за хората, но тази вечер пея за една личност и това е Пенка Стефанова”, каза народната певица пред присъстващите симпатизанти на левицата в препълнената зала на читалището.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!