Във връзка с предстоящи избори от Общината е издадена заповед, чието съдържание качваме дословно и без редакторска намеса:


ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ - ОБЛАСТ СОФИЙСКА
 
ЗАПОВЕД
На основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и т. 4 и ал. 2 от ЗМСМА, във връзка с чл. 18, ал. 1 от Изборния кодекс, с цел осигуряване на условия за спокойно протичане на изборния ден и обезпечаване нормалното произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове и националния референдум на 25.10.2015 г.


НАРЕЖДАМ:
1. ЗАБРАНЯВАМ продажбата на алкохолни напитки в магазини и други търговски обекти, продажбата и сервирането им в заведения за хранене и развлечение, както й употребата им на обществени места от 22:00 часа на 24.10.2015 г. до 22:00 часа на 25.10.2015г.
2. ЗАБРАНЯВАМ провеждането на всякакви масови прояви на територията на общината, създаващи предпоставка за нарушаване на обществения ред в изборния ден на 25.10.2015 г.


Настоящата заповед да се сведе до знанието на жителите на общината чрез средствата за масова информация, интернет страницата на Община Етрополе и поставяне на информационното табло в сградата на Общинска администрация.
Копие от заповедта да се изпрати на ОИК-Етрополе, РУ на МВР - Етрополе, на кметовете на кметства и кметските наместници.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на началника на РУ на МВР -Етрополе и Общинския инспекторат.
 
Росица Христова
За Кмет на Община Етрополе