Във връзка с извършването на ремонтни работи на 27 и 28 октомври в часовете между 0 и 5 часа сутринта ще бъде напълно ограничено движението на моторни превозни средства по виадукт „Елешница“ - при км 15+160 от АМ „Хемус“. За повишаване безопасността на движение по същото време ще бъде спрян и трафикът по път I-1 София – Ботевград, който преминава под съоръжението. За улеснение на трафика и за да не се затруднява движението на 27 и 28 октомври в часовете между 0 и 5 часа сутринта шофьорите могат да използват обходен маршрут по път II-16 София – Своге - Ребърково.


През нощта на двата дни ще бъде извършен демонтаж на бетонови грeди на виадукта. Целта е предвидените дейности да бъдат изпълнени между 0 ч. и 5 ч. сутринта, за да не се затруднява движението през деня.


В момента на виадукт „Елешница“ се ремонтира лявото платно в посока София. В края на септември на съоръжението бе демонтирана 110-тонна греда.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.