Баскетболната звезда на България и най-добър играч в гръцкото първенство за миналата година Александър Везенков даде интервю за gazzetta.gr, в което говори за трансфера си от Арис в Барселона.


През лятото 20-годишният българин смени солунския гранд с каталунския клуб и разкри, че от първия ден се е впечатлил от организацията и професионализма в Барса.


"В първия си мач бях много нервен, защото щях да играя с хора, които досега съм гледал само по телевизията. Всички тук - играчи, треньори, администрация, ме приеха много добре, за което им благодаря. Тук всичко е на ниво, но най-вече организацията извън игрището. Нищо не се оставя на случайността, всичко е планирано с подробности", заяви Везенков.


Българинът говори и за футболния отбор на каталунците, както и за срещата си със звездата му Лионел Меси.


Ако кажа, че от малък съм фен на Барса, ще излъжа. Но харесвам футбола. Вече бях на един мач на "Камп Ноу", но останах малко разочарован, защото бях отзад и не виждах добре. Победихме Малага с 1:0, а атмосферата беше страхотна.


Още през първата си седмица тук срещнах Лионел Меси. Отидох на ресторант, а след време той влезе. Малко ме беше срам, но отидох и го помолих за снимка. Казах му, че ще играя за баскетболния отбор, а той ми пожела успех. Много беше готин и отзивчив, направи ми добро впечатление", заяви българинът.


Везенков прие с усмивка сравненията с немската легенда Дирк Новицки след изявите му във финала за Суперкупата, в който спечели първия си трофей с Барса.


 "Светотатство е да ме сравняват с Новицки (смее се). Просто опитах удар към коша и се получи. Тренирам доста подобни изпълнения, но за първи път бележа на мач с такова голямо значение", заяви българинът