Втори отбор от Югозападната В група - този на Чепинец Велинград, бе победен от Балкан 1929 в турнира за Купата на АФЛ. Днес в Ботевград зелените победиха с 2-1 и продължават по-нататък в турнира.


Днешният мач бе от междуобластния етап на турнира за Купата на аматьорската лига, в който се срещат областните първенци. Балкан, който е победител в София област, след като на финала спечели срещу  втория в Югозападната В група Сливнишки герой, попадна в поток с първенците на област Пазарджик и на София град.


Жребият го изправи  срещу седмия в Югопазадната В група отбор на Чепинец. В турнира за купата на аматьорската лига тимът от Велинград стана първи, след като отстрани последователно Чико Бяга с 2-1, а на финала на областта победи Свобода Пещера след 0-0 в редовното време и 2-4 при дузпите.


Днес Чепинец започна добре и през първите 45 минути имаше превъзходство, като създаде няколко опасни положения, от които реализира едно - в 25-та минута. Пет минути преди края на полувремето обаче Ивайло Златев от Балкан се откъсна от защитата на гостите, озова се сам срещу вратаря и го преодоля хладнокръвно, като изравни за 1-1.


Второто полувреме започна по-добре за зелените. При една страхотна тяхна атака Ивелин Данчев надбяга по левия фланг своите пазачи, пусна отличен пас към Ивайло Златев и Терминатора завърши перфектно тази атака с удар в далечния ъгъл, с което Балкан поведе с 2-1.


Гостите не се предадоха и продължиха с обсадата на вратата на Балкан. Защитата на домакините обаче се справяше с техните опити за гол, на няколко пъти и вратарят Виктор Вълчев имаше много добри намеси, а и шансът бе на страната на домакините при няколко опасни удара, преминали в близост до гредите.


Балканци от своя страна контраатакуваха и малко преди края на редовното време при една от тези контри Боян Макавеев бе съборен от излезлия извън наказателното поле вратар на Чепинец, който получи червен картон. Малко по-късно Макавеев пусна отличен пас към Мариян Маринов, чийто удар обаче бе избит от застаналия на вратата полеви играч на гостите. В крайна сметка и гостите нямаха повече възможностии в даденото от рефера добавено време от 4 минути и Балкан победи с 2-1.


Така в следващия мач от турнира за Купата на АФЛ Балкан ще играе с първенеца на София град - Септември. Мачът е следващата сряда - 18 ноември, от 14.00 ч. на стадион "Христо Ботев" в Ботевград. Спечелилият този двубой продължава напред, където ще срещне победвителя от потока, в който са първенците на областите  Благоеврад, Кюстендил и Перник.