От 16 ноември /понеделник/ до 18 ноември /сряда/ движението от км 12+800 до км 13+500 на АМ „Хемус“ в посока Варна ще бъде само в аварийната лента, поради извършването на ремонтни дейности в участък от 700 м в изпреварващата и активната ленти на платното.


От 16 ноември, поради извършването на ремонтни работи в отсечката от км 59+870 до км 62+750 – в посока София – Варна, също ще бъде въведена временна организация на движението. Ще се ремонтират около 2 км. Предвижда се пълно затваряне на платното в посока София – Варна и прехвърляне на трафика в платното в посока Варна – София, като движението ще се осъществява двупосочно. 


Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.