Шампионът Лукойл Академик взе реванш от руския Енисей (Красноярск) за загубата в първия кръг от турнира за Купата на ФИБА Европа. В Арена Ботевград  "студентите" спечелиха срещу тима от Източен Сибир  с 85:81 след продължение, като по този начин записаха втората си победа в груповата фаза и съответно запазиха шансовете си за прескачане на груповата фаза и класиране напред.

Това бе втори успех за възпитаниците на Тони Дечев, които вече имат баланс от 2 победи и 2 загуби след 4 изиграни двубоя. Загубата пък бе първа за руснаците, които до момента имаха 3 победи, но вече са с актив от 3-1.


Хърватинът Желко Шакич може да бъде определен като играч на мача с 18 точки и 14 борби. Другият висок играч на шампионите Филип Барович добави 17 точки, а Бранислав Ратковица и Павлин Иванов останаха съответно с 12 и 11. Филип Виденов нямаше ден в стрелбата и реализира само 2 от 11 опита от игра, но направи 6 асистенции. Ди Джей Кенеди бе най-добър за гостите - 14 точки, 9 борби, 6 асистенции и 1 отнета топка.


В следващия кръг Лукойл Академик гостува на естонския Калев Талин.