Чичо Чарли обича шампанско. Но не какво да е, а бяло. Ще попитате: Какво пък е това? Отговорът се крие в една популярна мъдрост: "Кокаинът е шампанското на дрогите". Да, Чарли Шийн отдавна не крие своята любов към коката. Както е казал Стинг: "Кокаинът е начинът, по който Господ ти показва, че вече си достатъчно богат", пише big5.bg.


Е, актьорът, който си призна, че е ХИВ позитивен, не се притеснява да пръска милиони за своята страст. Но вместо да смърка белия прах, холивудската звезда по примера на кокаиновата принцеса Уитни Хюстън, обожава да го пуши. Под формата на крек, кикът от кокаина ще ви отвинти главата.


Идеята за крека дошла от популярното в Перу пушене на кокаин-база. Появата му на американския и европейския пазар е резултат от една много успешна маркетингова стратегия на наркотрафикантите, която силно раздвижи и разшири пазара на кокаин. Същественото в нея е, че предлаганият крек, който представлява кокаин-база с висока чистота, се продава на малки порции, което го прави достъпен даже за хората със скромни финансови възможности. Крек-кокаинът се получава от хидрохлорида и сода бикарбонат. Крекът има вид на малки бели, бежови или кафяви кристалчета. Името му идва от своеобразния шум, който тези бучки издават при нагряване на пламък.


Зависимостта, която могат да развият потребителите на кокаин, силно зависи от начина на приемане. Смъркането на кокаин относително рядко предизвиква сериозна зависимост. Пушенето и венозните инжекции, обаче, много бързо водят до силна зависимост. Въпросът, дали тази зависимост е само психологическа, или може да бъде смятана за някаква форма на физическа зависимост, често се дискутира в научната литература, но едва ли има някакво практическо значение.


"Няма нищо по-лошо от един приятел, който се друса с кокаин през цялото време. Никакъв секс, никаква храна, никакви купони - само кокаин и не могат да се спрат. Уволняват ги, жените им ги напускат, но както се казва - това ме прави параноичен и импотентен - дайте ми още от него," споделя в интервю знаменитост от Холивуд.


Изключително силният ефект от пушенето на крек и неговата краткост, както и настъпващата след това депресия, подтикват към нова доза. Много бързо се развива толерантност и дозите, необходими за постигане на същия ефект, неимоверно нарастват. Крайният резултат е кокаинова психоза, която се характеризира с параноични идеи, мания за преследване и изблици на агресивност.


Чарли Шийн много добре знае за страничните ефекти от пушенето на крек. Преди години в медиите избухна грандиозен скандал със звездата. Холивудският актьор беше разследван за въоръжено нападение срещу зъболекаря си в една от клиниките на Лос Анджелис. Звездата отишъл на преглед с оплаквания и стоматологът констатирал гнойно възпаление на устната кухина. В хода на лечението обаче Шийн халосал медицинската сестра, след това подгонил лекаря с нож в ръка. Бодигардът на Шийн разкрива, че преди прегледа актьорът употребил крек и бил в състояние на наркотична възбуда.


При пушене или венозна инжекция ефектите им се появяват много бързо и бързо изчезват, но могат да бъдат драстични, напр. човек в това състояние може да започне да раздере кожата си с нокти от обзелата го възбуда или да получи спонтанна еякулация. При тези начини на приемане често се стига до параноя или халюцинации (зрителни халюцинации на дребни неприятни животни или чувство за насекоми, които пълзят по кожата). Не случайно целите ръце на Чичо Чарли са раздрани и покрити с лепенки.


Известен порно продуцент разказва, че 50-годишната звезда не е спирал да пуши кокаин от 2010 г. След като гръмна новината, че Шийн е болен от СПИН, продуцентът споделя, че звездата от „Двама мъже и половина" е истинска развалина. „Измършавял е, блед и изтощен. Кожата му не е виждала слънце с месеци. Целите му ръце са изранени и в превръзки, често кърви. Но така се случва, когато се друсаш нонстоп. А сега и с тази диагноза пак не се спира," обяснява порно продуцентът, който е в бизнеса от 1997г.


Бивша служителка на лошото момче на Холивуд също разкри пред медиите шокиращи подробности от тъжния живот на актьора. Имало е дни, в които Чарли не е излизал извън стаята си, дрогирайки се до безпаметност. „Въпреки че живее в имение за 20 милиона долара, Чарли предпочита да си стои в малка стая, заключен по цял ден. Сами се сещате какво е правил вътре," обяснява жената, пожелала анонимност. Тя споделя, че любимият наркотик на Шийн бил кокаинът. „Колко тъжно е единственият приятел да е белия прах. В къщата имаше доста персонал, но Чарли беше наистина самотен. Параноята беше обзела всяка клетка т тялото му," категоричната е бившата служителка.


Кокаиновата параноя, обхванала звездата, отдавна е достигнала крайната си фаза. Шийн се притеснявал, че гостите в имението му, където се вихрели оргии по цели дни и нощи, могат да издадат тайните му и затова ги карал да подписват договори за мълчание и им взимал мобилните телефони преди запоите. Гаражът на имението му бил като истински пропускателен пункт, натъпкан с цял отдел охранители.


Бившата съпруга на актьора също споделя кокаиновите му навици. Преди години бе обвинена в притежание и разпространение на наркотици. Мюлер бе хваната с голямо количество кокаин, докато купонясва с приятели в американския зимен курорт Аспен. По-късно бе освободена под гаранция от 11 000 долара и 3 месеца се лекува в клиника заради зависимостта си от наркотиците и алкохола. В интернет се появи и клипче как пуши крек. Чарли винаги е казвал, че Брук е прекрасна майка и човек, но светските клюкари са категорични, че краставите магарета отдавна са се надушили.


Актьорът вече се кълне, че е обърнал нова страница и купоните вече са в миналото. За съжаление, много малко хора му вярват.