Легендарният голмайстор на "Милан" - Даниеле Масаро е поредната гост-звезда, потвърдила участието си в най-обсъжданото спортно събитие за 2016-та. Великият италиански нападател ще уважи празника на своя голям приятел Христо Стоичков, включвайки се в историческия сблъсък на титаните „50 години номер 8", който ще се проведе на 20 май на Национален стадион „Васил Левски".


„За мен е чест и удоволствие да уважа моя скъп приятел за юбилея му. Празникът на Стоичков е и мой празник!" - споделя Масаро. „Ще се радвам да участвам в тази наистина интересна среща и отново да изляза на терена с най-добрите футболисти в света." - допълва звездата, която също като Камата е голям почитател на голфа.


Футболната кариера на Даниеле Масаро започва в тима на родния му град Монца и преминава през Фиорентина, Милан, Рома и отново Милан. Великият нападател има 208 мача в италианското калчо като е отбелязал точно 50 гола. Общо за „росонерите" има 306 мача, в които е вкарал 70 попадения. Масаро е световен шампион с Италия от Испания '82 и сребърен медалист от САЩ '94.


С Милан футболистът печели 4 шампионски титли, два пъти става европейски клубен шампион, 3 пъти носител на Суперкупата на Европа и 2 пъти на Междуконтиненталната купа. Извън терена, голямата страст на легендата са високите скорости. Той завършва 6-ти в престижното рали състезание на Монца през 2000 г. В момента Даниеле Масаро е един от шефовете на ДЮШ на Милан и работи активно за добрия имидж на клуба по света.


Събитието „50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски". Начало 20:00 часа. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.