Младият RnB изпълнител Бонимир хвърли нова бомба. Той открито призна, че независимите артисти в България са притиснати в ъгъла и не им се дава шанс за изява.


Новото име на българската рап сцена - Бонимир, преди дни пусна най-новото си парче „На върха". Но уви, той получи пълен отказ от музикалните медии в България да го излъчват.


Рапърът проговори откровено за трудностите пред, които е изправен един млад артист в България. Оказва се, че никой не го подкрепя, ако не е от музикална компания.


Бонимир признава, че и българските риалита са изкуствено надут балон и само заблуждават публиката, че музиката на младите артисти има значение, а в същия момент им обръщат гръб.


„За никого не е тайна, че в България е трудно да бъдеш независим артист, без музикална компания зад гърба ти. За съжаление монополът в музиката е факт.


Може би, не съм първият, който го казва и няма да бъда последният. Монополът са няколко човека, които контролират българските медии и по този начин се отказва да бъдат излъчвани и промотирани независими артисти, а само техните" - споделя Бонимир


Бонимир за сега не е споменал конкретни лица, които обвинява, но няма проблем да го направи:


„Изключително е трудно, когато издадеш продукция и тя да бъде отхвърлена от медиите, с отговора, че не отговаряла на техните стандарти."


Въпреки че първото парче на Бонимир с участието на Саня Алекса - „Тук-там" бе в топ музикалните класациите и бе оценено високо от публиката, то отново бе спряно, заради намесата на други лица.


„Може би дадени хора не успяха да преглътнат факта, че независими артисти са на по-предни места от техните и решиха да ни срежат крилцата" - коментира Бонимир.