С концерт и ноемврийски дъжд завършиха тържествата в Етрополе по повод 138-та годишнина от Освобождението на града от турско робство.
При пълен салон, посетителите в НЧ „Тодор Пеев-1871” присъстваха на един прекрасен концерт, този път само от наши самодейни състави. Направи впечатление раздвижената аранжировка на концерта.
В салона присъстваха и гостуващите за тържествата сръбски делегации от Козарска Дубица и Бела Паланка, заместник-областните управители на Софийска област Николай Николов и Емил Атанасов, Владимир Атанасов - директор на Дирекция "Бюро по труда" в гр.Ботевград, служители на общинска администрация и много граждани. На концерта беше и досегашният кмет на Общината инж. Богомил Георгиев.
Започна се с авторово стихотворение на Георги Билев и с впечатляващото изпълнение на  песента "Притури се планината" от Диляна Гоцева и танцьори от ТА"Балканска младост". Водеща на концерта беше ученичката от ХІ клас в СОУ "Христо Ясенов" Марина Савова.
Слово по повод празника произнесе Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе.
След това беше прочетен и поздравителния адрес от Росица Иванова - Областен управител на Софийска област.
Заслуга за прекрасния концерт имаха: ТА"Балканска младост", Литературен кръжок при НЧ"Тодор Пеев-1871", Детска вокална група "Звездица", Женска вокална група "Димана", ВГ"Оренда", ВГ"Ретротон"и Трио"Романтика". Водеща на концерта беше ученичката от ХІ клас в СОУ "Христо Ясенов" марина Савова.
Изпълненията им бяха възнаградени от публиката с продължителни аплодисменти. Изпълнителите получиха от председателя на Общинския съвет Марин Маринов и от кмета на Общината Димитър Димитров прекрасна кошница с цветя.
А навън зрителите бяха посрещнати с проливен ноемврийски дъжд.