„Движение България на гражданите“ имаме ясна позиция и искаме видими  реформи в следващите 6 месеца в ключови сфери. Щепредложим пътна карта на нашите партньори от РБ, а след това и на ГЕРБ, с която да гарантираме тези промени.
Това заяви  Димитър Делчев, народен представител от
„Движение България на гражданите“ и член на правната и вътрешна комисии в парламента.
Трябва да видим резултати в борбата с корупцията, съдебната система,
здравеопазване, образование, осъществяване на административната реформа и сектор енергетика, където настояваме за оптимизиране на разходите за заплати, категоричен бе Делчев.
В съдебната система трябва да бъдат направени по-дълбоки и резки промени и от ДБГ поставяме три задачи пред нови министър – да приоритизира промените, да направи план как ще търси мнозинство и от кои закони ще започне, коментира Делчев. Той припомни, че при подписването на „историческия компромис“ е заявил, че това е орязване на желаните промени и малка стъпка, но в правилната посока. Подписах, за да се даде знак навън, че искаме промени и да дадем шанс на явното гласуване във ВСС, т.е отпадане на тайното, увеличаването на правомощията на Инспектората, разделянето на ВСС и прекия избор на съдиите, поясни Делчев.
По повод обявената позиция от ДСБ секретарят на Парламентарната група бе категоричен, че при подобен ход трябва да се знае крайната точка. Да седиш в опозиция с „Атака“, ДПС и БСП не е красиво, коментира Делчев. Управлението дава възможност да участваш при взимането на решения, добави той.
  ДБГ ще настоява за запазване на единството на РБ като прогресивна
политическа сила, която задава дневния ред на промените във важни
сектори, категоричен бе Делчев.  На три избора доказахме, чe единството работи и РБ е съюз, който израства, допълни той.