Благотворителният концерт „Коледна надежда” ще състои тази вечер от 18 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев”. В него ще участват талантливи певци, танцьори и музиканти от Ботевград. Желаещите да присъстват на концерта, могат да го направят като си закупят картичка, в която е посочена стойността на дарението – 2 лева. Картички ще се продават на входа на читалището един час преди концерта, съобщиха организаторите.


Във фоайето ще бъде поставена и кутия за дарения. Който иска може да си закупи уникален сувенир, сурвачка или поздравителна картичка от изложбата-базар, която също е подредена на първия етаж в читалището. Изложените предмети са изработени от малките възпитаниците на детските градини в Община Ботевград, техните учители и родители.


Средствата от благотворителните инициативи ще бъдат дарени за подпомагане на четири деца. Това са:


Йоана е на 1,9 година. При раждането си тя получава кръвоизлив в мозъка, развива хидроцефалия и атрофия на очните нерви. Нуждае се от рехабилитации и прегледи в чужбина;
Вики ще навърши 6 години през март. Страда от детска церебрална парализа и се нуждае се от рехабилитация.


Илиян е на 10, а Лъчезар е на 11 години. В разстояние на няколко месеца децата губят майка си, покосена от рак, а не след дълго умира и баща си. За тях се грижи баба им.


Организатори на концерта са местната структура на ГЕРБ и Сдружение „За Ботевград”. Те ще обявят публично събраната обща сума от коледната работилница, изложбата-базар и продажбата на картички за коледния концерт.