ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” ще кандидатства с проект по програма за трансгранично сътрудничество „Интеррер – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 год.”. Стойността на проектното предложение е до 200 000 евро, като бюджетът ще бъде разпределен поравно за двете партниращи си страни. Не се изисква съфинансиране на разработката от страна на българския партньор.
Основна цел на проекта е да подобри бизнес средата в региона на Община Ботевград и Община Бояновац, Сърбия чрез провеждането на обучения по предприемачество за младежи до 29-годишна възраст. Специфичната ел на проекта е повиваше компетентността на младите хора за стартиране на бизнес, както и увеличаване на броя на предприемаческите инициативи в трансграничния район – България – Сърбия.


В рамките на проекта ще бъдат изпълнени следните дейности: провеждане на секторни анализи за възможностите за развитие на предприемачеството в трансграничния район; разработване на методология за провеждане на обучение по предприемачество; закупуване на инфраструктура е-Академи по предприемачество – закупуване на ДМА и оборудване за функционирането на е-Академи, закупуване на електронна инфраструктура/платформа/ за функционирането на е-Академи; разработване на компютърни-симулационни игри по предприемачество; провеждане на обучения по предприемачество.


За да кандидатства по трансграничната програма – ръководството на учебното заведение ще поиска съгласието на Общинския съвет. Това ще стане на сесията утре – 29 декември, от 17 часа. За целта за обсъждане и гласуване е внесена докладна, съдържаща описание на проекта.