И този, който не беше чул името на Радостина Тодорова, го научи покрай гафа на "Мис Вселена". Конкурсът дори беше излъчен на връх Нова година по наша телевизия.


Той се проведе в Ел Ей, САЩ, а нашето момиче, което макар да не влезе дори в първите тридесет хубавици, направи впечатление на финала на красивата надпревара на всички в залата и пред екраните.


Радостина окуражи филипинката Пия Алонсо да излезе напред и да приеме короната на "Мис Вселена", след като минута преди това тя беше сложена на главата на колумбийката Ариадна Гутиерес.


Нелепата грешка беше допусната от водещия церемонията - комедийния актьор Стив Харви.


Последната новина около Радостина Тодорова е, че заради голи снимки май ще пропусне участието си на "Мис Свят", пише "Телеграф".


Фотосесията на хубавицата е от преди година, но може да се окаже препъни камък за развитието й.


По принцип и на "Мис Вселена" не се допускат голи снимки, макар конкурсът да е доста по-освободен, след като бе продаден от Доналд Тръмп.


На "Мис Вселена" има и надпревара по бански, докато на най-престижния конкурс в момента - "Мис Свят", няма подобен кръг.


В последните дни е подета интернет кампания Радостина Тодорова да отиде на "Мис Свят" тази година, като някои дори я предлагат да бъде там и без конкурс.


По темата притежателят на правата на "Мис Свят" за България - Страхил Гановски каза: "Това е много сериозен конкурс, най-големият и престижен в момента.


В последното издание участваха 116 страни, в "Мис Вселена" бяха около 80, в "Мис Интерконтинентал", който е вторият по-престижност в момента, са 102-103, бройката трябва да я проверя точно, но това са участващите страни.


Не зная как Радостина, въпреки всичките ѝ отлични качества, са я допуснали до "Мис Вселена", но на "Мис Свят" само заради тези снимки не биха я пуснали", коментира той.


"Дори ако ние я пуснем и тя отиде на финала, от централата в Лондон могат да ни наложат много сериозни санкции.


Друг е въпросът, че конкурс у нас за 2016 г. тепърва ще се прави и там, а не зад кулисите или в интернет, ще се реши коя ще е победителката.


Пожелавам много успехи на Радостина, явно има големи качества", добавя още г-н Гановски.