Тази вечер в Арена Ботевград Лукойл Академик постигна  първата си победа във втората фаза на третия по сила клубен турнир в Европа - този на ФИБА Юръп Къп. Той се наложи над чешкия ЧЕЗ Нимбурк със 76-62.


Въпреки многобройните здравословни проблеми, от които се оплакаха преди този двубой от щаба на шампионите, те надиграха своя съперник най-вече с добра защита. Макар че преди срещата един от помощниците на треньора на Нимбурк бе категоричен, че няма как да загубят тази среща, се видя, че  поражението преди два дни от първенството на ВТБ лигата като гост на Химки с 52 точки разлика - 123-71, май не е случайно. С петимата чужденци - трима американци, един белгийски национал и кубинец, в този мач обаче чешкият тим не показа, че превъзхожда Лукойл Академик и загубата му никак не е случайна.


 Най-резултатен за победителите с 21 точки бе Павлин Иванов, той вкара 6 пъти зад дъгата от 10 опита. Страхотен мач изигра американецът Донел Тейлър, който действаше силно и в защита, и в нападение, и реализира 19 точки. Отлично се представи и Филип Барович, който властваше под двата коша и направи дабъл-дабъл с 13 точки и 14 борби.


За ЧЕЗ Нимбурк най-резултатен бе белгийският национал Максим де Зеув с 16 точки. С по 10 са Чейсън Рендъл и Петер Бенда.