На днешното си общо събрание ФК Балкан 1929 получи официално подкрепата на общинското ръководство. Пред членовете на клуба кметът Иван Гавалюгов заяви, че ръководството на Община Ботевград застава зад усилията на хората от клуба не само организационно, но и се ангажира с финансова помощ както за дейността на клуба, така и за поддържане на базата - стадион "Христо Ботев" и помощното игрище до басейна, чието състояние от доста време е крайно занемарено.


В потвърждение на всичко това зам. кметът по финансовите въпроси Борис Борисов бе избран като нов член на УС на клуба. Другият нов в управата на клуба е бившият депутат и областен управител Олимпи Кътев. Така ръководството на ФК Балкан 1929 вече е от петима души - президента Иван Редовски, Георги Минев и Васил Паланковски. Размерът на финансовата помощ от страна на общината не бе съобщен, той ще стане известен след официалното и задължително разпределение на средствата по клубове.


Основното, което привлече вниманието на присъстващите, бяха целите пред клуба, който бе възстановен есента след четиригодишно прекъсване. Тези цели бяха обявени от президента Иван Редовски. Едно от основните неща, които стоят пред клуба, е от есента детско-юношеската школа да има отбори във всички възрастови групи - момчета, юноши младша и юноши старша възраст, както и подготвителна група. До есента тези групи трябва да бъдат внимателно селектирани. За изпълнение на тази нелека задача ще бъде определен директор на Детско-юношеската школа.


Другата основна цел е свързана с мъжкия отбор на Балкан 1929, а тя е спечелването на промоция за по-горна група. За целта трябва отборът не само да спечели първенството на Източната А ОФГ, в която е есенен първенец. Но след това да спечели баражите първо с победителя от Западната А ОФГ на София област и след това с първенците на София-град и другите области от Югозапада, където са именити отбори, като Локомотив София и Марек Дупница.


Ще продължи да се развива и школата за малки футболисти "Балкан Джуниър". Д-р Валери Радков, който е един от създателите на този проект, каза, че това не е нов клуб, а структура за развитие на децата до 12- годишна възраст, тъй като в рамките на БФС състезанията са за момчета, по-големи от тази възраст. Още със създаването му през лятото този проект се радва на изключителна масовост сред децата от града и общината и авторите му увериха, че ще продължат да полагат усилия за развитието му. 


"Основното е развитието на футбола да тръгне в своята нормална посока - каза кметът Иван Гавалюгов. - През есента всичко започна до голяма степен емоционално. Но трябва да продължи с необходимата организация не само за мъжкия отбор, но и за детско-юношеската школа. И при това положение общинското ръководство ще осигурява подкрепа на този популярен в Ботевград спорт независимо от това дали мъжкият тим ще се изкачи есента в по-горна група. Ще намерим и форми за възстановяване на занемарената футболна база. Може би ще търсим участието в проект за осъществяването на тази цел, тъй като такъв засега няма, въпреки опитите някои да го представят като вече съществуващ", категоричен бе Иван Гавалюгов.