Всяка година МБАЛ – Ботевград отбелязва тържествено Деня на родилната помощ – 21 януари. По този повод днес скъпи гости на здравното заведение бяха децата от ОДЗ „Иглика”. Те поздравиха екипа на Родилно отделение и лекарите-педиатри със специална  програма, изпълнена с много песни, танци и стихове за майката, семейството, бабите, лекарите и акушерките, които помагат за раждането на бебетата. Децата пресъздадоха ритуала „измиване на ръцете на най-старата баба-акушерка” и отправиха пожелания: „Както лесно падна сапуна, така лесно да се раждат бебетата в тази болницата! Колкото са пръските на водата, толкова здраве да има!”.
Обредът бе повторен, но този път с участието на началника на Родилно отделение д-р Доротея Георгиева. След като си изми ръцете, тя пожела да се раждат много  бебета в МБАЛ – Ботевград, а на своя екип – здраве, щастие и късмет. От свое и от името на ръководството на болницата, д-р Георгиева благодари на децата и техните учители за това, че допринесоха за празничното настроение на Бабинден в болницата.


За участниците в програмата имаше по плик с лакомства от ръководството на МБАЛ – Ботевград. От своя страна децата дариха екипа на Родилното с питка, пиле и бутилка червено вино. Освен това те им подариха по един сапун и ръчно изработени сувенири с благопожелания.


Гости на тържеството бяха председателят на ОбС – Ботевград Мартин Тинчев, секретарят на общината Цеца Иванова и главен експерт „Култура и вероизповедания” Веселка Божкова.
Поздрав към работещите в Родилно отделение и педиатрите отправи Мартин Тинчев. Той поднесе букет на д-р Георгиев и обяви, че общината е превела по сметка на болницата 500 лева за днешния празник.
Към поздравленията се присъедини и управителят на болницата д-р Филип Филев. По повод днешния празник той връчи 1000 лева на екипа на Родилното.


На екипа на Родилно отделение бяха поднесени поздравителни адреси от д-р Красимира Ковачка – депутат от София област и от Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград.


Празникът на Родилната помощ в МБАЛ завърши с коктейл, организиран от ръководството на здравното заведение.