Баскетболистите на „Академик Бултекс99” ще посрещнат ботевградския Балкан в пловдивската зала „Строител”, съобщиха от клуба. Срещата от предстоящия кръг е в събота от 18 часа. Последното домакинство на пловдивчани – срещу Левски, бе в Перущица, но сега студентите отново се завръщат в Пловдив.


„Играхме мача с Левски в Перущица, за да избегнем евентуална санкция заради температурата в залата. Мениджърите на „Строител” направиха всичко възможно да отоплят нормално залата в Кършияка, но студеното време преди две седмици не позволи това и ни постави пред заплаха да отнесем наказание, затова играхме в Перущица. Сега обаче условията са далеч по-добри и ще играем с Балкан в „Строител”, заяви президентът на пловдивския клуб Васил Врачев.


Той сподели, че отборът на „Академик Бултекс 99” е пределно мобилизиран и ще играе за победа срещу един от лидерите в първенството. Евентуален успех на пловдивчани може да ги върне на осмото място в класирането, което дава право на участие в турнира за Купата на страната, започващ следващата седмица.


Проблем пред „Академик Бултекс 99” обаче отново ще бъде липсата на достатъчно играчи за пълноценна ротация на игрището. Сръбското крило на тима Александър Митрович още не е напълно възстановен от травмата, получена миналата седмица и почти сигурно и в събота няма да излезе на терена. Така треньорът на студентите Асен Николов отново ще има на разположение едва 8 здрави играчи, с които трябва да намери решение срещу един от най-силните отбори в България.


Богомил Генев