Дружество  „Димитър Панчев 2008” ще бъде домакин на тазгодишната инициатива „Дни на пчеларя” в Ботевград, която се провежда ежегодно през м. февруари. Програмата включва следните прояви. 


На 08.02.2016 г. от 17 часа в зала „Орханиец” на Исторически музей - Ботевград ще се състои  беседа на тема 200 въпроси и отговори за пчелите. Лектор ще бъде д-р Боян Първулов.


Традиционно честване на „Свети Харалампий” с водосвет и изложба-базар на мед и пчелни продукти ще се проведе на 10 февруари от 10 часа във фоайето на НЧ „Христо Ботев” – Ботевград. На следващия ден от 17.30 часа в зала „Орханиец” на музея ще се състои официално откриване на изложба от картини на Камелия Петкова, която е от Ботевград и се занимава с пчеларство.


На 13 февруари пчеларите от Ботевград и селата ще посетят XIV Международно пчеларско изложение-договаряне Плевен. То ще осъществи със съдействието на община Ботевград. 


Дружеството отправя покана към гражданите да посетят изложбата-базар, където ще могат да закупят мед и пчелни продукти директно от производителите.


Организацията кани всички пчелари, които желаят да участват с лична продукция в изложбата-базар. Предварително записване – на тел. 0887610516 - Иван Василев.