Един от най-важните играчи за Лукойл Академик от похода към последната шампионска титла на отбора се завръща в Правец. "Най-полезният играч" от финалната серия в плейофите на НБЛ за сезон 2014/2015 Христо Захариев отново ще облече екипа на "студентите", след като стана ясно, че е подписал договор за година и половина с бившия си отбор.

25-годишният национал изкара един сезон в редиците на Лукойл Академик и помогна на водения от Тони Дечев тим да се върна на трона в родното първенство, след като година по-рано именно Захариев и Левски свалиха Академик от върха.

Захариев започна настоящата кампания в Италия, където защитаваше цветовете на втородивизионния Триест, но двете страни се разделиха в разгара на сезона. В професионалната си кариера в България той е играл още за Черноморец и Рилски спортист, а на Апенините имаше престои в отборите на Варезе и Фортитудо (Болоня).

Юношата на Славия изигра 17 мача в Серия А2 през този сезон и записа средни показатели от 12.2 точки, 4.1 борби, 2.1 асистенции и 1.5 отнети топки.