Във втория си мач от турнир за Купата на Балчик, игран днес в Албена, футболистите на Балкан направиха добър мач с елитния Черно море, въпреки успеха на варненския тим с минималното 1-0. Четвъртодивизионният тим показа изключително стабилна игра и дори имаше шансове за друг развой на срещата. Радващото е, че зелените демонстрират добър футбол и са много сплотен отбор.



Симеон Райков вкара единственият гол директно от корнер в 33-ата минута. След изпълнението му топката се удари в десния стълб и се оплете в мрежата на вратата на Виктор Вълчев за 1-0, съобщава Добри Атанасов от Дарик нюз.


Срещата започна с надмощие на „моряците“ но те не стигаха до чисти положения. В 4-ата минута Вълчанов центрира отдясно, Симеон Райков стреля отляво, топката се удари в бранител, а при добавката от воле излезе в аут. В 12-ата минута Цаковски от Балкан стреля отдалеч в аут. В 17-ата минута след удар на Вълчанов  топката намери тялото на противников играч. В 21-ата Ивайло Златев от „Балкан“стреля отляво по диагонала, но в аут. В 33-ата Райков реализира директно от корнер за 1-0. В 43-ата отново той пробва изстрел по диагонала, но топката излезе в корнер, след изпълнението на който Живко Петков, който игра като централен защитник стреля над вратата в аут.


В 58-ата минута Иван Редовски стреля от пряк свободен удар, но Чанович изби топката в корнер.


В 67-ата минута централният защитник в този мач за „Черно море“ Живко Петков игра с ръка при една центрирана топка и въпреки претенциите за дузпа от страна на играчите на „Балкан“, съдията отсъди пряк свободен удар. В 70-ата минута Атанасов стреля опасно по диагонала, но в аут.


Последваха пропуски на Атанасов и Андреев и шут на Данчев в н напречната гледа след удар отляво в 79-ата минута. Първото сериозно положение за „Морето“ дойде в 81-ата минута, когато Паланков стреля от наказателното поле, но вратарят изби топката в корнер. В 88-ата минута Васев стреля опасно отляво в наказателното поле, но вратарят на „Балкан“ отново реагира блестящо. В самия край Йосков можеше да вкара втори гол, когато Раков го изведе сам срещу вратаря, но стражът изби в корнер.


Черно море“ 4-1-2-3: Чанович, Паланков, Костадинов, Петков, Неделчев, Вълчанов, Маркович, Райков, Васев, Йосков, Янчев (Дюлгеров, Касабов, Томбак)


„Балкан“ : Вълчев, Григоров, Райчев, Данчев, Редовски, Ботев, Алипиев, Атанасов, Златев, Цаковски, Андреев (Цветков, Влъчков, Николов, Ралев, Станковски, Кирилов, Маринов, Иванов)



Следващият мач на Балкан, който ще бъде последен в предварителната група, е в петък от 14.00 ч. с участника в Б група Дунав Русе. Днес тимът от Русе завърши наравно - 1-1, с Интер Плачидол.