Младши инспектор Веселин Йотов от Районна служба ПБЗН-Ботевград спечели първа награда в направление "Пожарогасителна и спасителна дейност" на годишните награди „Пожарникар на годината 2015”.


Официалната церемония, с която ръководството на МВР за 21-ви пореден път отличи служители в ГД ПБЗН, проявили висок професионализъм и постигнали високи успехи в работата си през изминалата година, се проведе в Централния военен клуб в София. Сред официалните гости беше и заместник областният управител Николай Николов.


Отличието за най-доброто доброволно формирование на 2015 година също дойде в Софийска област. Наградата спечели Доброволческият отряд на община Етрополе.


Наградените представители от Софийска област получиха специални поздравления от заместник областния управител. Г-н Николов им пожела и занапред да работят със същия ентусиазъм, храброст и несломим дух за опазване здравето и живота на хората.
Поднасяйки своята благодарност за всичко, което са направили служителите на ГД ПБЗН, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова изрази надежда, че примерът, даден от пожарникарите и доброволческите отряди, ще бъде последван от цялото общество.
На церемонията присъстваха още тримата заместник-министри на вътрешните работи – Филип Гунев, Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, директорът на СДВР Младен Маринов, Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.