В деня на Св. Харалампий, смятан за покровител на меда и пчеларите, Езиков Център “Марконис” посрещна новия си чуждестранен преподавател от Обединеното Кралство - г-жа Сюзан Тревена. Тя е от Корнуол и е еколог по образование. Квалификациите й за преподавател по английски език на чужденци са от Университета Кеймбридж - CELTA и CELTA Young Learners. Г-жа Тревена има голям опит в преподаване на всички възрастови групи и нива според Общата европейска езикова рамка. Тя ще бъде гост-преподавател в “Марконис”  през втория учебен срок на тази учебна година.

Г-жа Тревена, както и г-н Краучман, който преподаваше в езиковия център в Ботевград като гост-преподавател през първия учебен срок, са щатни преподаватели в АВО Езиков и изпитен център, София  - основният партньор на “Марконис” за провеждане на международно-признатите изпити на Кеймбридж.

 “Радвам се, че сътрудничеството ни с АВО- София освен по отношение на изпитната дейност, която провеждаме като основни партньори от 2011 година насам, прерастна и във възможността нашите обучавани да могат да комуникират на чуждия език с различни носители на английски от Обединеното Кралство. Всъщност г-жа Сюзан Тревена е седмият чуждестранен преподавател, който обучава възпитаници на “Марконис” от създаването на училището ни през 2005 год. Използвам случая още веднъж да благодаря на мениджърите на АВО, София – г-жа Върбинка Хаджидимитрова и г-жа Мариана Маркова, а на г-жа Тревена да пожелая ползотворна академична и творческа работа с нашите ученици.”, заяви управителят на “Марконис” Николай Николов.

По стара българска традиция гост-преподавателя г-жа Тревена беше посрещната в “Марконис” с хляб и сол. След като й беше показана базата, от която тя беше силно впечатлена, особено от театралната зала и градинската библиотека, Сюзан имаше възможността да опита домашно приготвен кейк от г-жа Румяна Видинова по време на импровизирания коктейл по повод посрещането й. Управителят на “Марконис” пък подари на англичанката рисувана картина с часовниковата кула – символът на града ни.

Първите обучавани, които имаха удоволствието да се запознаят с г-жа Сюзан Тревена, бяха учениците от сертификатните класове на “Марконис”.