"Опитваме се да се подготвим по най-добрия начин за Купата на България", коментира треньорът на Черно море порт Варна Спас Натов. По неговите думи, в отбора все още има много хора с проблеми с контузии. "Най-важното е да се отърсим от тези проблеми и да отидем здрави за купата. Трябва да отидем 100 процента здрави и подготвени", заяви специалистът.

Черно море порт Варна ще пътува за Ботевград в деня преди мача с домакините на турнира - сряда. "Ще тренираме в Ботевград и на другия ден ще се опитаме да победим Балкан. Мисля, че можем да ги изненадаме. Със сигурност те ще ни подценят. Последния мач срещу тях го загубихме лесно и това ни обнадеждава, че можем да ги изненадаме в един мач", сподели Натов.

Той коментира още, че не се интересува какво мислят другите отбори за Черно море порт Варна. "Ние сме длъжни да си гледаме нашия отбор, но колкото повече ни подценяват, толкова повече ни се увеличават шансовете", смята Натов. Според него, фаворитът за купата от дълги години е ясен и това е отборът на Лукойл Академик, но в един мач може да се случи всичко. "Най-лесно е един отбор да бъде победен в един мач, т.е. за купата", посочи треньорът.

"Жребият определи, че от другия поток ще има изненадващ финалист. Не че не го заслужава, но ако Балкан и Лукойл Академик бяха разделени, много вероятно бе те да бъдат на финала. Сега се открива шанс пред Рилски спортист, пред Берое, но пак казвам, че в един мач може да се случи всичко", обясни наставникът.

Жребият за турнира отреди Черно море порт Варна да играе срещу домакините от Балкан. Четвъртфиналната среща между двата тима е в четвъртък /18 февруари/ от 19.30 часа