Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Режисьорът на "Рамбо" Тед Кочев иска българско гражданство

Режисьорът на "Рамбо" Тед Кочев иска българско гражданство

Месец преди пристигането си в България като специален гост на юбилейното 20-тото издание на София Филм Фест, холивудската легенда Тед Кочев кандидатства пред българските власти в Лос Анджелис за получаване на българско гражданство и впоследствие да придобие български паспорт.


"Аз съм българин – и винаги съм се чувствал така. Израснал съм в българско семейство, макар и далеч от България", каза той.  


За него е важна връзката с корените, цени безкрайно спомените от детството си и в последната година е фокусирал вниманието върху своите мемоари.


"Ръкописът вече е завършен", сподели режисьорът преди няколко дни.


Очаква се книгата да излезе от печат през ноември. В момента Тед Кочев работи върху опресняване на спомените си за българския език.


През март Кочев ще гостува в София заедно със съпругата си, две дъщери (от общо пет деца) и със своя племенник.


Киноманите в София, Пловдив и Варна ще имат шанс да се срещнат с Кочев във фестивалните дни през март, като едно от събитията с негово участие е специалното интервю с автограф "София – град на киното" в Дома на киното – на 12 март 2016 година, начален час 12:00.  


Режисьорът с български корени е сред големите имена в Холивуд. Носител е на "Златна мечка" в Берлин, има две номинации за "Златна палма" в Кан и една за "Оскар".


На официалното откриване на 20-ия София Филм Фест на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столичната община за своя принос към света на киноизкуството.



Етикети към тази новина:
Тед Кочев гражданство



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 897
Дата: 12.02.2016, 17:32

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com