Темата за градското дерби между "Ботев" и "Локомотив" ще бъде застъпена в "Престиж" Мача на звездите в баскетбола с участието на двама футболисти - Мартин Камбуров и Тодор Неделев. По време на шоуто в Пловдив двамата ще се включат в кампанията "Аз обичам баскетбола".

В нея спортни звезди ще играят в мач по тройки. Освен двамата футболисти в срещата ще излязат бившата волейболна националка Антонина Зетова, Йордан Йовчев и най-добрият български футболист за 1999 г. Александър Александров. В средата на седмицата ще бъде обявено и името на шестия участник.

В своя стил Александров се закани, че ще направи чадър на Йовчев. "Събитието е ценно най-вече заради малчуганите. Дано колкото се може повече родители да доведат децата си в зала "Колодрума" на 27 март (в 15.00 часа). Те са нашето бъдеще и натам трябва да са насочени усилията ни. Работата с деца и запалване на интереса им е правилният път, защото, нека си признаем, изоставаме като цяло в спорта в много отношения", заяви бившият футболист.

Символиката от градското дерби беше пренесена и от екипите на Мача на звездите, които са съответно жълто-черен и черно-бял.

"Не е тайна за никого, че тепърва трябва да си "отглеждаме" наша баскетболна публика, затова и сме щастливи, че "Престиж" Мачът на звездите ще се проведе тук. Убеден съм, че градът ни ще докаже, че можем да напълним залата", каза кметът на Пловдив Иван Тотев. Той обеща да участва в журито на конкурса за "Хипер Забивки".

Преди мача в зала "Колодрума" и зала "Академик" ще се проведе и аматьорският турнир Leader All Star 3x3. Надпреварата ще е с общ награден фонд от 1500 лева, като ще важат официалните правила на FIBA 3х3. Състезанието се организира от Аматьорска стрийтбол лига и е в две възрастови групи - до 18 г. и над 18 г., и ще се проведе в рамките на един ден, разделено на две фази – предварителна и финална, като финалът ще е веднага след Мача на звездите.

Събитието ще има и благотворителна инициатива в подкрепа на Николай Попов от Пловдив, който страда от остра форма на левкемия, като по време на шоуто ще се събират дарения.









Участниците в отделните конкурси



Споко Умения
Франк Търнър (Рилски спортист)
Хънтър Уилямс (Черноморец)
Брандън Фортънбъри (Балкан)
Йордан Минчев (Левски)
Еврик Гари (Берое)

Тройки Троя

Пламен Алексиев (Берое)
Алекс Симеонов (Левски)
Мартин Маринов (Балкан)
Александър Груев (Спартак Плевен)
Тони Гуджино (Рилски спортист)

Хипер Забивки
Тристан Кери (Рилски спортист)
Остън Барнс (Берое)
Николай Николов (Берое)
Андрей Иванов (Ямбол)
Георги Илиев (Левски-2, БУБА Баскет)