„Днес  искането на Окръжна прокуратура -  София бе уважено и съдът взе най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Владимир Пелов. Той е обвинен  в това, че на 25 март в Ботевград умишлено е умъртвил две лица– Цветан Петров.на 35 години и брат му Марко на 31 години, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като лицето е било осъждано за  тежко умишлено престъпление, а именно грабеж придружен с убийство – престъпление по чл.116 ал.1 т.4 пр.3 т.12, вр.чл.115, вр.чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от Н” – съобщиха от пресцентъра на прокуратурата..
В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, назначени са съдебно медицински и ДНК експертизи.  Физико – химичната  експертиза доказва наличие на барутни частици по двете ръце и косата на Пелов. Има такива и по ръкавите на връхната дреха на извършителя.
Съдът прие доводите на прокурора, че от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано  предположение за това, че Пелов е извършил престъплението, в което е обвинен, както че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. Взето предвид бе и съдебното минало на Владимир Пелов – той е осъждан и изтърпял наказание за убийство и спрямо него има неприключило съдебно производство, по което му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 25 години за грабеж, придружен с убийство.
Разследването продължава с интензивни процесуално следствени действия и оперативни мероприятия съвместно с ОД на МВР София.


Преди час около къщата на Пелов в Ботевград имаше засилено полицейско присъствие.   В къщата влязоха група униформени мъже. И в момента полицейската кола е на ул. „ Ал.Батемберг” пред дома на задържания за двойното убийство.