Жестока катастрофа е станала на Е-79 между Ботевград и Мездра, видя tribali.info. Лек автомобил изхвърчал от пътя и паднал във водите на река Искър. 


Инцидентът е станал преди около час. Врачанин с „Фолксваген“ загубил контрол над управлението на колата и тя се поднесла на мокрия асфалт. Возилото се завъртяло, преобърнало се по таван извън пътното платно и паднало в реката. 


Шофьорът Венелин като по чудо се разминал без сериозни наранявания. Единствените травми по младия врачанин са от стъклата, които се счупили при падането на автомобила в дерето и му причинили прорезни рани. 


Водачът на колата разказа, че не е шофирал бързо, а причината за поднасянето били клони на пътното платно. 


„Не съм карал бързо. Да съм се движел с 80-90 километра в час. Тук обаче имаше едни клони, на които застъпих с едната гума и ме поднесоха. Листата и калта на пътния банкет ме завъртяха, обърнах се по таван и отидох право в дерето на реката. Добре, че имаше едно по-солидно дърво, което ме подпря, за да не попадна във водата“, разказа Венелин. 


Младият мъж сподели, че за пръв път претърпява пътен инцидент и се надява да му е за последно. В момента врачанинът чака кран да изтегли колата му, защото по думите му пътната помощ няма да може да се справи.