Жители на двете съседни общини – Ботевград и Правец, потърсиха съдействието на областния управител Росица Иванова, поставяйки пред нея проблеми от различно естество. Това стана по време на днешната изнесена приемна за граждани, която се проведе от 11 до 13 часа в сградата на общинската администрация в Ботевград.
Гражданите поставят различни въпроси. Интересуват се какъв е редът за придобиване на имоти-държавни собственост, които са им били предоставени за ползване,  търсят помощ за намиране на работа. Приемната бе посетена от ботевградчанин – специалист в областта на строителството, искаше да даде ценни идеи по отношение ремонта на виадуктите на магистрала „Хемус”, но това в компетенциите на министър Лиляна Павлова. Това сподели г-жа Иванова по време на днешната приемна.
„Организираме тези приемни, водени от думите на гражданите, които те често повтарят по време на избори: „Вие се сещате за нас само по време на избори.”. Затова решихме, че трябва да бъдем отворени към хората. През февруари тази година организирахме срещи за представители на бизнеса в общините. Целта бе да ги запознаем с възможностите за кандидатстване по европейски проекти и да им помогнем в това отношение. Следващата инициатива, която решихме да осъществим през месеците март и април, бе за провеждане на изнесени приемни в отделните общини. Чрез тях искаме да улесним хората, които желаят да се срещнат с мен, но не могат да го направят поради трудности, свързани с пътуването. Освен това изнесените приемни са един от начините да се запозная отблизо с работата на общинската администрация , сподели още областният управител. – Считам, че това е една хубава практика. По принцип държаната администрация трябва да бъде отворена преди всичко към гражданите. Това й е целта – да помага, да консултира, да бъде сред хората”, допълни Росица Иванова.
Днес областният управител на Софийска област проведе приемна и за жителите на Община Етрополе.