Днес следобед няколко търговци своеволно са били разположили временни обекти за търговия в района на кооперативния пазар в центъра на града, за което граждани са сигнализирали в общинската администрация. Веднага е била извършена проверка на място и е установено, че търговците дори не са подали заявление за разрешение за разполагане на временни търговски обекти на това място. В тази връзка в ранния следобед кметът на общината издаде заповед, която гласи:  


О Б Щ И Н А    Б О Т Е В Г Р А Д


З А П О В Е Д


N ОА-187


гр.. Ботевград,28.04.2016 година


На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл.31 от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Община Ботевград, 


Н А Р Е Ж Д А М:


1. Забранявам разкриването на временни пазари за търговия на промишлени и хранителни стоки  в дните на 28 април, 29 април и 30 април 2016 година.


2. Забранявам извършването на търговска дейност в обекти, с които Община Ботевград има сключени договори за наем на търговия на открито за сервиране на храни и напитки извън обхвата на предмета на дейност и обхвата на определената търговска площ. 


3. Контролът по настоящата заповед възлагам на зам.-кмета по обществения ред.


Заповедта да се връчи на гл.специалист “Обществен ред” в Общинска администрация, както и на Началника на  РУП - Ботевград  за изпълнение. 


ИВАН ГАВАЛЮГОВ


Кмет на Община Ботевград