Местният координатор на ГЕРБ Марсел Методиев не е присъствал на националната конференция на партията, която се проведе на 12 юли. Причината е, че ден преди форума е бил повикан в централата на герберите, за да си подаде оставката.

„Лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов ми поиска оставаката с мотива „ниски изборни резултати”. Каза ми, че ако не я подам, ще ме освободят от поста. Затова реших сам да си тръгна. Първоначално реагирах емоционално и ришех да напусна и партията. Повечето от членовете на ГЕРБ в Ботевград бяха готови да ме последват. След това решихме да останем. Смятам, че сега не трябва да се отказваме. Все пак ние сме учредители на ГЕРБ в Ботевград. Аз лично съм наясно откъде идва разпореждането за моята смяна. Смятам, че и хората се досещат. На предстоящата сесия ще поискам да бъда освободен и от зам.председателското място на ОбС. Ще остана редови член на общинския съвет и ще продължа да работя за избирателите от общината” – сподели Марсел Методиев.

Общинският съветник от партия "Новото време" Иван Начев ще получи в сряда пълномощното си за координатор на ГЕРБ в Ботевград - научи наш репортер.