Катастрофа с „Фолксваген Голф“ е станала на автомагистрала „Хемус“ преди първия тунел, видя репортер на BulNews.bg. Заради инцидента временно е ограничено движението в посока от София към Варна и колоната от автомобили и камиони вече придобива внушителни размери.


Малко след 14 часа лекият автомобил със софийска регистрация се е завъртял на мокрия асфалт и е помел мантинелата. Колата е шофирана от млада жена, за която пристигналите полицаи установили, че не е употребила алкохол. От удара е пострадала по-възрастната й спътничка, която най-вероятно е майка на момичето. На мястото е пристигнала линейка и медици оказали първа помощ на ранената жена.


„Голф“-ът е с напълно смачкана предна част и вече чакат Пътна помощ, която да премести колата от магистралата. Патрули на полицията регулират движението в участъка, но големият предпразничен трафик е доста натоварен и заради това вече се е образувала тапа. Препоръката е тези, които имат възможност, да отложат поне с час пътуването си по магистрала „Хемус“ от столицата в посока Варна.