Исторически музей-Правец съобщава на жителите и гостите на Правец и общината, че музеят и неговите експозиции ще работят през почивните дни по Гергьовден от 6 до 8 май 2016 г.
Посетителите в Исторически музей-Правец ще могат да се насладят на изложбата „Аз съм Гошко Хубавецът или мъжката суетност в миналото” на РИМ-Търговище.        В експозицията оживяват позабравените занаяти на бръснаря, шивача, кръчмаря и ваксаджията. В залата на музея може да видите още една гостуваща изложба от Националният етнографски институт с музей-София под надслов „Птиците в традиционната култура”. Птиците като символ присъстват в украсата на произведения от дърво, шевици и накити през епохата на Възраждането. Можете да посетите и експозицията „България на длан – макети на знакови исторически сгради и обекти”. Музеят ще работи на 6 май (Гергьовден) и 7 май от 09:30 ч. до 17:30 ч.
Музеен комплекс-Правец с експозициите „България и светът – колекция подаръци” и родната къща на Тодор Живков ще работи всички празнични дни: 6, 7 и 8 май от 10:00 ч. до 18:00 ч.
Исторически музей-Правец Ви пожелава весели празници!