Много българи имат повод да почерпят на 6 май, тъй като днес отбелязваме Гергьовден. В родния шоубизнес също не са малко хората, носещи името Георги и Гергана.Георги Христов


Днес певецът има имен ден. През последните години той предпочита да празнува в Гърция, където има апартамент. Ако не е отскочил до южната ни съседка, изпълнителят на „Черно и бяло” е в къщата си във Волуяк , където събира най-близките си приятели край масата, сред които задължително е колежката му Нели Рангелова.


Георги Мамалев


Бичаният актьор също има повод да почерпи днес.


На този ден Мамалев често отскача и до Народния театър „Иван Вазов”, където е на щат там.


Гергана 


Фолк певицата също ще черпи днес. Обикновено Гергана празнува своя имен ден в село Говедарци, край Самоков.


Това е родното място на изпълнителката. Тя се събира с най-близките си роднини, сред които е и екс футболистът Стойко Сакалиев, който й е братовчед.


Колежките на Гергана - Галена, Глория и Кали, също имат празник на 6 май. И трите по лична карта носят името - Галя.


Георги Енчев


Едната половинка от дуото „Румънеца и Енчев” има повод да почерпи днес. Той обаче ще е под пара, тъй като на 6 май, тази година, вече ще е стартирал фестивалът на балканската скара Sofia Mezi, на който Енчев, заедно с Румънеца, са организатори. Именно на Гергьовден веселбата ще е гарантирана с 12- часова програма. До 8 май (неделя) двамата ще бъдат в Северен парк в столицата, където ще се провежда събитието, чиято цел е да има музика, спорт и скара на едно място.


Георги Милчев – Годжи


Музикантът от „Ку Ку Бенд” също е именик. В петъчния ден той ще бъде на работа в „Шоуто на Слави”.


Не е ясно обаче дали предаването не е записано предварително. Ако е така, Годжи ще празнува още от рано.