От цирков фотограф до MasterChef – такава е историята на емоционалната Севда от Бургас. 39-годишната емоционална претендентка за отличие в кулинарното шоу гостува в студиото на „Тази събота”.


Споделя, че се записала за състезанието импровизирано, а месото – което ѝ се получава много добре, готви почти ежедневно.„Научила съм се на това през годините – да комбинирам правилно различните меса с различни подправки”, обяснява тя.


По думите ѝ в готвенето използва различни сетива – например слуша храната: ако месото цвърчи, температурата е висока.Разказва, че със съпруга си са били циркови фотографи и най-дълго време с цирка са прекарали в Испания. В България се върнали обаче, тъй като се опитват да се сдобият с дете.


„Човек не трябва да се самосъжалява и да мрънка за това, което няма, а да оцени това, което има. В противен случай се фокусира само върху това, което няма”, споделя Севда.„Чрез MasterChef преоткривам кулинарния свят наново, тъй като непрекъснато трябва да се надскачам... Откривам черти в себе си, които не съм подозирала, че имам, или съм забравила, че имам”, казва тя.Споделя, че ако спечели състезанието, ще мисли къде да отвори свой собствен ресторант. Дори и да не спечели обаче, ще продължи да занимава с кулинария.