КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТКРИ ФИНАЛНИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ДЕВОЙКИ 8-10 КЛАС


На 19 май, в спортна зала „Чавдар“, град Етрополе, официално бе даден старта на финалните Ученически игри по волейбол за девойки 8 – 10 клас. Организатори на проявата са Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието, Българска асоциация спорт за учащи, със съдействието на Община Етрополе и волейболен клуб „Етрополе”.
Официалните гости на мероприятието бяха: Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе, Стефан Борисов - заместник–кмет на Община Етрополе и Атанаска Делева – главен експерт по физическо възпитание и спорт в Регионален инспекторат по образование София регион.
Участващите отбори във финалните състезания са:
СОУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново
ХГ „Св. Св. Кирил и Методи“ – Добрич
АЕГ „Гео Милев“ – Русе
132 СОУ „Ваня Войнова“ – София
ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил
ЕГ „Бертолт Брехт“ – Пазарджик
ПГИ „Г. С. Раковски“ – Ямбол
ХГ „Св. Св. Кирил и Методи“ – Казанлък
ПГ „Екзарх Антим I“ – Видин
СОУ „Христо Ясенов“ – Етрополе
Думата бе дадена на кмета на Община Етрополе, Димитър Димитров: „Уважаеми ръководители, треньори, състезатели, Етрополе за втори път този месец е домакин на финалите на Ученическото първенство. Ние сме град с традиции във волейбола и се надяваме да Ви предоставим отлични условия за Вашите изяви. Въпреки че ние сме пристрастни като етрополци, Ви пожелавам да победи феърплея и най–добрият отбор. Откривам състезанието на 32–те Ученически игри за девойки 8 -10 клас“.
Клетва от името на състезателите положи Радостина Иванова, а специален поздрав към всички участници поднесе Мажоретния състав към СОУ „Христо Ясенов” с ръководител Емилия Моновска.