Общинският съветник от групата на ОББО Стоян Иванов е заявил  намерението си да напусне групата и да остане като независим.   Официално неговото решение ще бъде обявено на предстоящата сесия на местния парламент тази седмица.
Решението на Стоян Иванов е  продиктувано от декларация на общинската структура на Народен съюз, чийто представител е Иванов. Ето и съдържанието на декларацията:
„Във връзка с грубото отношение към общинския съветник Стоян Иванов, наш представител в коалицията ОББО /Обединени за бъдещето на ботевградска община/- ние –управителният ъсвет на общинската структура на Народен съюз, призоваваме Стоян Иванов да се обяви за независим  ощински съветник.
Нашето решение е продиктувано от твърдото ни убеждение, че участието на Народен съюз в тази коалиция в продължение на  шест месеца  трупа само негативи за общинската организация. Вследствие на това отчитаме намаляване на членската ни маса. Считаме, че този процес ни задължава да прекратив участието си в ОББО. Възлагаме на Стоян Иванов със своето присъствие  в общинския съвет да съдейства за реална работна обстановка както в комисиите, така и на заседанията на съвета.”- се казва в декларацията. Тя е подписана от членовете на управителния съвет: Иван Стоянов, Димитър Иванов и Спасимир Ташев.