Общинският съветник Стоян Иванов живее в кв. „Север”, блок 12, на четвъртия етаж. Тази нощ са изпочупени прозорците на хола и спалнята му. Стрелецът е бил много точен, тъй като попаденията са само по прозорците на неговия апартамент.  Най-вероятно прозорците са замеряни с камъни.


Покушението стана  часове след като бе съобщено в медиите, че Стоян Иванов напуска групата на ОББО и се обявява за независим в местния парламент. Освен това Иванов е подписал докладната, в която общински съветници предлагат  предсрочното прекратяване на правомощията на Мартин Тинчев като председател на Общински съвет – Ботевград. Въпросната докладна ще бъде подложена на гласуване на сесията на местния парламент, насрочена за днес от 17 часа. 


Дали между тези събитията има някаква връзка, трябва да установи полицията. Стоян Иванов е внесъл днес жалба в полицейското управление. 


По какви версии работят криманалистите?, Действително ли е стреляно по прозорците на апартамента на Стоян Иванов, или са изпочупени с камъни?, Има ли заподозрян извършител на престъпния акт? На тези въпроси потърсихме отговор от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Оттам заявиха, че проверката за изясняване на детайлите по случая продължава. Според пресцентъра на ОДМВР, прозорците на апартамента са изпочупени с камъни.