В мач за определяне на първенеца на А ОФГ - София област, игран днес на стадиона на НСА, футболният Балкан 1929 загуби от първия в Западната А ОФГ от Костинброд 2012 след изпълнение на дузпи. И за съжаление не можа да се класира за баражите за по-горната В група.


В редовното време резултатът бе равен - 2-2. През първото полувреме двата отбора си размениха по едно попадение от 11-метрови наказателни удари - първо вкара Костинброд, след това Цаковски от Балкан изравни. В началото на второто балканци останаха с човек по-малкоу изгонен бе Цветослав Ботев, съперникът им се възползва и излезе напред в резултата - 2-1.Малко по-късно съдията Таско Тасков показа пътя към съблекалните и на футболист на Костинброд. До края на мача зелените обсадиха вратата на противника и играещият треньор Иван Редовски изравни за 2-2.


По регламент продължение не се игра, пристъпи се направо към изпълнение на дузпи. От Костинброд 2012 вкараха всичките, докато от Балкан пропусна Краси Алипиев. Така футболистите от Ботевград отложиха борбата са влизане в Югозападната В група за следващия сезон.