Двоен празник събра днес децата от ЦДГ „Слънчице” – Международен ден на детето и рожден ден на градината. Почетоха ги Росица Христова – заместник-кмет, Марияна Драганска – секретар на Община Етрополе и Росица Иванова – главен инспектор ПКВ.
След краткото слово от директорката Павлина Златарева, заместник-кметът на Общината Росица Христова прочете и поднесе на градината приветствения адрес от името на кмета Димитър Димитров. Заедно с подаръка.
„Всеки си има в годината ден,
ден по-очакван от всички –
тортен, балонен, накратко – рожден” 
Със стихотворението „Рожден ден” децата започнаха своето тържество.
И програмата им беше като за особен ден – детски стихчета, песни, весели сценки и игри се редуваха през цялото време. Ще спомена: песните „Честит рожден ден”,  „Ало, ало, слънчице”, „Усмивка”, "Танго за двама”, „Една чудесна пенсничка”; танците „Капки”, „С бои на дъгата”; песен-танц „Мечо рожденик” и „От векове за векове”.
Участие взеха всички групи. Дори и бъдещите първокласници от ІV група, макар че вчера беше последния им ден в градината.
Изненадата беше съвсем накрая. След като приключиха с програмата, бяха запалени  свещите върху прекрасната торта за рождения ден на градината. 
Тържеството продължи след това на централния площад в Етрополе, където Общината подари на всички деца от града прекрасна шоу-програма.