Кристина Герчева, ученичка в XI клас в СОУ „Христо Ясенов“- Етрополе спечели награда от конкурса „Държавата, в която искам да живея“


Участниците в конкурса представят есе на тема с обем до шест стандартни печатни страници. Наградата на Криси се състои в това, че тя вече е приета за студент в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт - най-модерното висше бизнес училище в България! Тя може да се запише в годината, в която завърши в избрана от нея бакалавърска програма - Бизнес мениджмънт, Финанси и счетоводство, Мениджмънт в туризма, Маркетинг и продажби.
Авторитетното конкурсно жури от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт оцени есето на Криси с висока оценка по критериите оригиналност и езиков стил. Тя може да избира между двата учебни кампуса: София и Пловдив. В допълнение се предоставят и други условия за обучение: Прием без кандидатстудентски изпит, прием без кандидатстудентска такса, отстъпка от семестриалните учебни такси в размер на 10% за целия период на обучение в бакалавърската програма, стипендии за високи постижения, за отличен   успех, Европейски стипендии, включване в стажове и практики в реномирани български и чуждестранни организации, пълно съдействие за решаване на квартирни въпроси при необходимост за студентите, живущи извън София и Пловдив.
В своето есе Криси споделя: „Аз избирам да живея тук, в моята страна, моята родна България, но България- облагородена от собствения ни труд и мечти за бъдещето. Всички можем да летим, ако вярваме в това. Не трябва да забравяме, че ние- обикновените хора, сме сила, ако се обединим, можем да променим нещата. Ние- обикновените хора на България, сме тези, по чиито вени тече кръвта на славни българи като Аспарух и Симеон, Ботев и Левски, Вазов и Алеко Константинов, на много знайни и най- вече незнайни хора, градили историята на нашата Родина хилядолетия. Трябва да съхраним ценностите си, само така можем да сме полезни за развитието на родината. Трябва да правим избори и да променяме съдбата си. Трудно е, но не е недостижимо.“
Наскоро ученичката спечели още един конкурс- лидерска академия ГЛОУ за 2016г. Нейната кандидатура е избрана сред 117 участници. Академията ще се проведе във Велико Търново от 24 до 31 юли 2016г. Ще бъдат проведени игри, дейности, дискусии, лекции, ще се разговаря на английски език. Лидерска академия "ГЛОУ" вдъхновява 75 подрастващи български момичета, като им предоставя социалните умения, необходими за преодоляване на традиционните ограничения на патриархалното общество.
Пожелаваме успех на Криси!