ОДМВР- София, жандармерията, ОДБХ- София област, ТД на НАП и Агенция „Митници“ проведоха съвместна специализирана полицейска операция на територията на РУ - Ботевград 


Установени са нерегламентирани търговски обекти; иззети са акцизни стоки без бандерол, както и нерегистрирано газово оръжие


Нередности са установени в четири от проверените обекти, всичките находящи се на ул. „Хан Аспарух“ в Ботевград. Обитателките на два съседни адреса, функциониращи като нерегистрирани търговски обекти, не са представили необходимите документи за осъществяване на търговска дейност, поради което от данъчните служители са съставени протоколи, а от представителите на ОДБХ- доклади за извършена инспекция в обекти за производство и търговия с храни, с оглед съставянето на актове за установено административно нарушение. От един от горните обекти са иззети и 1.5 литра алкохол без акцизен бандерол. Образувана е преписка.


В хода на съвместната операция е инспектиран и магазин за хранителни стоки, където в момента на проверката е установена продажба на цигари с български бандерол без надлежно разрешително за това. От митническите служители е изготвен протокол и са иззети 119 кутии цигари от различни търговски марки. На управителя е връчено предписание, изготвено от служители на ОДБХ. Предписание е връчено и на управителя на още един търговски обект, инспектиран от полицейските и контролни органи.


В други два обекта на същата улица, проверени от служители на областната дирекция и колегите им от РУ- Ботевград с цел противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки, са намерени и иззети 3.5 литра алкохол и 400 къса цигари без български бандерол, за което са образувани преписки. Установен и иззет е също така и нерегистриран газов пистолет, като на притежателя му е съставен акт.


В хода на специализираната акция от служителите на сектор „Пътна полиция“ са проверени 21 автомобила и са съставени 16 акта за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата.