Тазгодишното издание на фестивала е посветено на 260-та годишнина от рождението на патрона Волфганг Амадеус Моцарт. Откриването на 16 август ще бъде с впечатляващ симфоничен концерт с творби на Моцарт на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт.


Концерт за три пиана и оркестър от В. А. Моцарт е изборът на артистичния директор на фестивала Христина Ангелакова за официалното откриване тази година. Концертът ще бъде изпълнен от Диан Чобанов, Георги Черкин и Виктор Чучков и оркестъра на БНР. диригент Диан Чобанов /музикален директор на Държавна опера – Пловдив


Във втория фестивален ден, от 17.00 часа, предстои истинска водна феерия край басейна на открито в комплекса на хотела – „Кварто квартет” ще изпълни музика на живо, а своето танцово шоу ще представи във водата националният отбор по синхронно плуване. От 20.30 часа на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт ще бъде представен за първи път оперно-танцовият спектакъл на операта „Севилският бръснар” от Росини на Русенската опера – специално подготвен за фестивала. Режисьор Боян Иванов, хореография Ангелина Гаврилова.


Третият ден от програмата на фестивала е посветена на джаза в класиката под мотото „Всичко е джаз”
Вечерта ще завърши на сцената на Езерото с изпълнение на Военния духов оркестър – Биг бенд формация с диригент кап. Цветомир Василев към Втора Тунджанска механизирана бригада, гр. Стара Загора.


Четвърти ден - 19 август, предлага програма за децата, а от 20.30 часа на сцената на езерото, ще бъде представен един пленителен концерт с избрани хорове, арии, дуети, ансамбли – наздравици от опери и оперети. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Русе, диригент Хосе Луиз Гомес /Испания/.


За финал на фестивала е запазен един от най-ярките спектакли от националния оперен афиш, избран от организаторите – операта „Лучия ди Ламермур” от Доницети на Старозагорската опера. Спектакълът ще бъде представен на площада пред община Правец на 20 август от 20.30 часа с участието на съзвездие от млади оперни изпълнители, хора и оркестъра на Старозагорската опера. Ще дирижира аржентинският диригент Марио де Росе.