На редакционната поща на botevgrad.com се получиха снимки на нередности в Ботевград. Фотосите са направени от наш съгражданин. В писмото си до нас той пише:   


На 25 юни  в 7 часа сутринта. БВМ паркирало „на меко” в зелената трева, която ние ,живущите на ул.Рила 5, се стараем да поддържаме. Само преди две седмици мястото беше окосено и изчистено, бяха окопани дръвчетата, които сами сме засадили. Две от тях бяха унищожени, явно от подобни водачи на МПС-та, които „умират” да спрат в зелена площ. Между другото заснетият автомобил периодично спира по този начин. 


Следващите снимки са на свободно движещи се коне в центъра на града, на паркинга зад читалището. Два от тях бяха в лошо състояние, с наранени крака. 


На последните две снимки се вижда как двама мъже спокойно разменят конете си в градинката през блока на ул. „Рила”. Животните отъпкват тревата, докато свикнат с новите каруци, които по закон са ППС и трябва да са боядисани в жълт цвят, да имат поставени два червени симетрично разположени светлоотразители на задната част и два бели на предната.