Увеличаването на чужденците в баскетболното първенство предизвика бурни реакции сред българските играчи. Един от изненаданите след решението е бившият национал Калоян Иванов, който се изказа остро срещу действията на федерацията и лигата.



„Това е антибългарщина. Увеличаването на чужденците в отборите ме изуми, след като доста време се говореше за точно обратното. Това е в разрез с всякаква логика особено на фона на това на какво ниво е нашият баскетбол в момента. Говорим за развитие и стимулиране на българските баскетболисти и изведнъж отново повишават квотата на чужденците, които могат да играят в българското първенство. Какъв е смисълът отборите да имат по четирима чужденци, като изключим Лукойл, който е тим с европейски амбиции”, попита риторично Иванов, който заедно с брат си Деян прекрати участието си в националния отбор.



Баскетболистът на Тофаш смята да продължи кариерата си в Турция въпреки терористичните актове. „ Аз имам действащ договор с отбора. Не може да се живее в страх от всичко, което се случва, защото, ако човек живее в страх от тези хора, означава, че те са победили. Страшно е, неприятно е, но животът продължава. Нямам намерение да прекратявам отношенията си с отбора. Аз имам задължения към тях не само професионални, но и морални. С този отбор постигнахме нещо страхотно. Чувствам всички в отбора много добре, ние сме много сплотен колектив и там е като едно семейство”, каза още Калоян, който се готви да играе в елита на турския баскетбол през новия сезон.