Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев, в което го уверява, че клубът има реална възможност да бъде оздравен и да получи професионален лиценз за Втора професионална лига. Тя иска от Кралев да не прекратява договора за наем на стадион "Българска армия", защото това ще "попречи на основната дейност на ПФК ЦСКА АД, а именно да играе мачовете си на стадиона".

Ето писмото на Дора Милева до Красен Кралев:

"Предлагам на вашето внимение представения от ФК ЦСКА - София ЕАД оздравителен план и бизнес програма, която ще ви бъде изпратена и по имейл. Отделно от оздравителния план ФК ЦСКА - София ЕАД е потвърдило пред съда и БФС, че ще покрие всички текущи разходи, свързани с участието на футболен клуб ЦСКА (т.е. ПФК ЦСКА АД) в първенството на БФС през сезон 2016/2017 г., а също и всички разходи по издръжката на детско-юношеската школа. Смятам, че чрез оздравителния план ще бъдат погасени 100% от вземанията на държавата. Ще се погасят 35% от задълженията към бивши служители на клуба, а също ще бъдат удовлетворени значителна част от вземанията на останалите кредитори.

Считам, че Министерството на младежта и спорта следва да осигури възможността на футболен клуб ЦСКА да продължи своята спортна дейност и няма никаква причина в настоящия момент да се прекратява договорът за наем на стадион "Българска армия" с ПФК ЦСКА АД, като го даде на друг клуб, който има за цел да се премести в София и се преименува с името ЦСКА, да получи правото да играе на стадион "Българска армия" за сметка на кредиторите на ПФК ЦСКА АД.

Смятам, че прекратяването на договора ще ощети и кредиторите на дружеството. Самото Министерство на младежта и спорта също няма да може да получи своите вземания. Ясно е желанието и целта на цялата "червена" общност, която желае ЦСКА да играе в "А" група, но това не трябва да става за сметка на нарушаването на законите чрез бърз умишлен фалит на настоящия клуб ЦСКА.

В тази връзка не смятам, че трябва да се допуска група бизнесмени и заблудени от тях фенове да упражняват натиск върху българското правителство, премиера и БФС, като искат от тях да нарушат множество закони. Само за да се удовлетворят личните интереси на тази група бизнесмени, които от една година търсят всякакви начини да фалират бързо дружеството, за да го подменят с друго.

Бих желала да ви подсетя, че по делото по несъстоятелност същите тези бизнесмени, наричащи се "благодетели", са пуснали възражение, вследствие на което вземането на Министерството на младежта и спорта в размер на 930 000 лева беше преместено в клас "Неприети вземания". Единствената възможност то да се премести в "Приети вземания" е изпълнителният директор Николай Паслар да признае задължението.

Но нали знаете, че дори и да го признаят, "благодетелите" никога няма да го платят, защото ще прекратят дейността на дружеството и министерството никога няма да си ги вземе от тях. Изпълнението на оздравителния план ще доведе до запазването на футболен клуб ЦСКА, историята, успехите и принципите му. По този начин ще даде ясен сигнал на цяла България, включително и на другите клубове, че законите в страната трябва да се спазват!

С уважение: Дора Милева"