Сивите облаци, висящи над варненския баскетбол, са на път да се разпръснат. Това разкри пред „Народно дело Седмицата“ Борис Стоянов.


Той е изпълнителен директор на новосформирания клуб Черно море-Тича. Отборът ще замени досегашния Черно море, който ще бъде фалиран с цел да се даде ново и чисто начало на играта с оранжевата топка в морската столица. Президент ще бъде Павлин Николов, а треньори – Спас Натов и помощникът му Георги Бакалов.


„Вече бяхме приети за членове на Националната баскетболна лига. Преди това станахме членове и на федерацията. Ще участваме в новото първенство. Проведохме разговори с настоящите играчи, имаме договорка с част от тях. През новата седмица очакваме да подпишем и договори. Целта ни е дните за варненския баскетбол да стават все по-добри. Още в началото искаме разширяване и подобряване на работата в детско-юношеската школа. Като се мине през всичките й възрасти до най-горното ниво – мъжкия отбор. В него засега целите ни не са да ставаме световни шампиони, но със сигурност всички сме достатъчно амбициозни. Не искаме невзрачно, примиренческо представяне. Много се надяваме Пристанище Варна да продължи да спонсорира клуба. Водили сме разговори и с министър Красен Кралев, и с кмета на Варна Иван Портних. Те нееднократно заявиха, че това нещо ще се случи. Договор още нямаме, но се надяваме скоро да е факт“, коментира пред „Народно дело Седмицата“ Борко Стоянов.