Най-успешният състезател в българското олимпийско таекуондо е ботевградчанинът Владимир Далаклиев. Той е  член на националния отбор на България по таекуондо, но продължава да  се готви в ботевградския клуб „Сунг Ри Атлантик”. В момента Влади се възстановява след успешна операция и се подготвя за завръщане на игралното поле през есента на тази година. Той е единственият професионален спортист на клуб „Сунг Ри”.
„Клубът полага усилия да го задържи и да му предостави необходимите условия за подготовка и средства за нормален живот за още един четиригодишен олимпийски цикъл, но поради ограничените финансови възможности, липсата на спонсоли, редуцирано и забавено финансиране от страна на ММС, тази задача се оказва много трудна” – заявява старши треньорът  и член на УС на СК „Сунг Ри Атлантик” Пламен Трънски в писмо до общинската администрация.
Към момента Владимир Далаклиев получава месечно възнаграждение единствено от  ММС под формата на стипендия, която е в размер на 290 лева месечно, а изплащането на стипендията е забавено със шест месеца.
Това са и основанията на кмета на общината Иван Гавалюгов да внесе искане до общинския съвет за  подготовка и участие в състезания на Владимир Далаклиев да бъдат отпуснати 6000 лева от собствените приходи на общината.