Тоталната проверка на товарни автомобили и автобуси ще продължи до 31 юли
 
Полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобуси стартира от днес на територията на страната ни. Тя ще продължи до 31 юли, а целта е - намаляване на тежките пътно - транспортни произшествия с участието на товарни автомобили и автобуси. Това съобщават от пресцентъра на МВР.  Според направените анализи основните причини за възникналите инциденти са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

В проверките ще участват служители на криминална и икономическа полиция, съвместно с експерти от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В хода на акцията ще се следи за превозване на нелегални мигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, на крадени стоки, обявени за издирвани лица и други криминални престъпления.
Водачите на автомобилите и автобусите ще бъдат проверявани и за валидна задължителна „Гражданска отговорност“ и винетна такса на републиканските